Este camera copilului gata? Scurt ghid in alegerea mobilei, in functie de varsta.

Ai ales numele copilului? Camerele copiilor sunt la fel de importante. O problemă cu care se confruntă adesea părinții în timp ce decorează camera copilului lor este viteza cu care cresc. Tocmai când ești pregătit pentru o etapă, copilul tău se maturizează și trece la următoarea, dezvoltând gusturi și nevoi diferite.

Varsta copilului dicteza designul camerei asadar iti oferim câteva idei de amenajare pentru diferitele intervale de vârstă, în funcție de care ar trebui să te decizi cu privire la decorul camerei copilului tău.

Nou-născuți (până la 2 ani):

Un nou-născutului nu ii este necesara mobila. Deci, evident, nu trebuie să aveți prea multa în camera lui. Ar trebui să va canalizati energia in a oferi un spatiu aerisit si decorat ca de poveste, unde copilul tău se poate bucura de libertate deplină.

• Mama ar trebui să aibă suficient spațiu pentru ea, deoarece va petrece ore lungi în acea cameră. Ar trebui să includă un spațiu de lectură, un scaun sau un fotoliu confortabil și un raft deschis pentru a găzdui elementele necesare precum scutece, loțiuni și tot ce este esential pentru ingrijirea nou-nascutului. Aceasta ar trebui să fie la o înălțime confortabilă pentru mamă, de preferință între 70-80 cm.

• Cu cât camera este mai colorată, cu atât va fi mai atractivă pentru copil. Pastelurile sunt cea mai bună opțiune, deoarece pot calma nou-născuții.

Copii mici (cu vârsta cuprinsă între 3 și 8 ani):

Până la vârsta de trei ani, copiii își dezvolta personalitatea

• Micii îngeri merită cu siguranță un dulap la această vârstă. Le va placea.

• O masă și un scaun potrivite pentru înălțimea lor vor initia interesul pentru educație.

• Util este si un sevalet pentru pictura, sau o tabla educationala multifunctionala.

• Fiind puțin curios în privința aspectului său, și copilul tău are nevoie de o oglindă.Alege insa una potrivita copiilor.

• Jucariile ar trebuii organizate in cutii de depozitare, usor accesibile de copil, in felul acesta se dezvolta si simtul pentru ordine

Adolescenți (cu vârsta cuprinsă între 9 și 14 ani):

Știind exact ce vor ei cu fermitate, nu mai este ca și cum ai pregăti camera pentru el sau ea.

• Cerind un anumit nivel de intimitate, copilul nu i-ar plăcea să împartă camera cu frații mai mici, daca din lipsa de spatiu altfel nu se poate, incercati sa gasiti separatoare, fie din mobila fie permanente, astfel vor avea coltul lor privat

• Vor avea propria lor alegere de culori acum, la fel si decorurile

 Cerințele copilului dumneavoastră se vor schimba cu timpul, gasiti impreuna cele mai bune variante de amenajare, respectand si dorintele sale.

Decoratiuni pentru copii-Pentru părinți și pitici fericiți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close Coșul meu
Close Wishlist
Vizualizate recent Close
Close

Close
MENIU
Categorii